Celý březen doprava ZDARMA na vše!

K čemu jsou polarizační brýle

U slunečních brýlí nedělejte kompromisy. Chránit si zrak proti slunci je to nejjednodušší, co můžete pro svoje zdraví udělat. A s polarizací to jde ještě lépe.

Polarizace je už u kvalitních slunečních brýlí celkem běžná. I brýle VIF obsahují druhý, vyměnitelný zorník, který Vás bude chránit před ostrým sluncem. V polarizačních brýlích nemusíte zápasit s ostrými odlesky. Ty vznikají při západu slunce, po dešti, na sněhu nebo u vody. Někdy se světlo odráží tak silně, že nevidíte ani na pár metrů. A bez polarizace to může být nebezpečné.

AAA_polarizacni-sklo

Jak funguje polarizace?

Obyčejné denní světlo se šíří všemi směry. Pokud se ale odráží od lesklé plochy jako je sklo, vodní hladina nebo mokrá vozovka a sníh, stane se z něj světlo polarizované a my ho vnímáme jako ostré bílé světlo. Obyčejné brýle bez polarizace ho ale nedokážou filtrovat. A i když jsou tmavé, obyčejné brýle vám pohled nezpříjemní. Na rozdíl od toho brýle s polarizací dokážou zajistit jasný obraz bez odlesku.

TIP: Víte, jak se přesvědčit, že brýle mají skutečně polarizační filtr? Dáte-li dvoje polarizační brýle za sebe, je přes ně normálně vidět, pokud však jedny pootočíte o 90°, stanou se neprůhlednými. Zkřížením dvou polarizačních filtrů odfiltrujete vertikální i horizontální vlnění, takže neprojde žádné světlo.

S polarizací jezdíte bezpečněji

Přes polarizační brýle uvidíte jasně kontrasty i za zhoršeného počasí. Nezkreslují barvy a zachovávají ostré detaily. Oči se tak daleko méně namáhají. Můžete se lépe soustředit na řízení auta nebo jízdu na kole. Můžete včas reagovat na situaci, která je jinak po dešti na mokré vozovce s odlesky špatně viditelná. Jezdit na kole nebo řídit auto je s polarizací mnohem bezpečnější.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz